Jak cestovat v březnu 2021 do zaměstnání mezi okresy. Ode dneška platí nová vládní krizová opatření. Poradíme vám jak na to.

Pokud cestujete v rámci okresu (nebo hl. města Prahy) do zaměstnání, nemusíte mít žádné potvrzení. Složitější je situace v případě cestování mimo okres, kdy budete potřebovat potvrzení zaměstnavatele. To lze vystavit na určité období, potvrzuje místo pobytu zaměstnance a místo výkonu zaměstnání. Alternativou může být i pracovní smlouva nebo zaměstnanecký průkaz, ale z obojího musí být jasná adresa provozovny, do které směřujete.

 

Pokud cestujete mimo okres k lékaři, na úřad, k zajištění nezbytných potřeb pro jinou osobu, vykonání vzdělávací zkoušky, výkon vlastní podnikatelské činnosti, pohřeb nebo další vyjmenované aktivity, je nutné mít podepsané čestné prohlášení, kterým se prokážete při kontrole.  

 

Níže naleznete formuláře, které potřebujete pro cestování mimo okres.

 

Ministerstvo vnitra zároveň aktualizuje některé výjimky – např. sloučení okresu Brno-venkov a Brno – město do jednoho okresu či přidání některých lokalit v rámci okresu Plzeň. Proto doporučujeme sledovat i web Ministerstva vnitra.Příslušné vzory si můžete stahnout níže:

 

 

Potvrzení zaměstnavatele na cesty do místa výkonu práce

podle bodu IV.1 usnesení vlády č. 216 ze dne 26. února 2021 - oficiální formulář Ministerstva vnitra České republiky.
 

Stáhnout vzor

 

 

Čestné prohlášení pro opuštění místa trvalého bydliště

Čestné prohlášení k opuštění místa trvalého pobytu nebo bydliště v souladu s usnesením vlády č. 216 ze dne 26. února 2021 - oficiální vzor Ministerstva vnitra České republiky.
 

Stáhnout vzor
 
 

 

 

Doklad pro opuštění místa trvalého pobytu

Doklad podle bodu IV. usnesení vlády č. 216 ze dne 26. února 2021 sloužící jako podklad k opuštění místa trvalého pobytu nebo bydliště - vzor Ministerstva vnitra České republiky.
 

Stáhnout vzor

 

 

Ostatní vzory v souvislosti s mimořádnými opatřeními pandemií Covid-19 naleznete ZDE.